Web Informer Button

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Το Φως ορκίστηκε να μην παραδoθεί


Χρόνια πολλά σε όλους μας!!! Το παρακάτω, αν και παλιό, (μου το στείλανε σε μαιλ και έχει κάνει και το γύρω του από άλλα blogs) η αξία του είναι διαχρονική και ταιριάζει ως φαίνεται και στο πνεύμα των ημερών που όλοι αισθανόμαστε ως δύσκολους καιρούς, αλλά ελπίζουμε, ειδικά μετά το Πάσχα, πως θα καταφέρουμε να βγούμε κι από αυτό το σκοτάδι....

Το Φως Ορκίστηκε να μην  Παραδοθεί

Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτών των ημερών είναι να αντισταθούμε στο φόβο, στην απαισιοδοξία και την ταύτιση με τον υλικό κόσμο. Από κάθε πλευρά θα ερεθίζεται η προσοχή μας να στραφεί στην «έλλειψη», την ένδεια , την απώλεια, τη φτώχεια. 

Όμως, όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την εσωτερική διάσταση της ύπαρξής μας, καθένας που στρέφει το νου του στην ανησυχία ενισχύει τη μεγάλη συλλογική σκεπτομορφή της ανασφάλειας,
της αποθάρρυνσης και του φόβου για το αύριο. Αυτό σημαίνει ότι, στο επίπεδο του συλλογικού υποσυνειδήτου, όπου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, θα αυξάνεται το άγχος και η δυσαρέσκεια.

Όμως μπορούμε να παρέμβουμε.
Ας θυμηθούμε πως ό,τι κι αν συμβαίνει στα οικονομικά της χώρας ή τα δικά μας, την αθάνατη ψυχή μας δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει.
Επιπλέον αντί να αφήνουμε το νου μας να πανικοβάλλεται παρακολουθώντας με τις ώρες τις κραυγές των ειδήσεων και συμμετέχοντας σε συζητήσεις που αυξάνουν το φόβο και την απαισιοδοξία ας στρέψουμε επιλεκτικά την προσοχή μας στα θετικά της ζωής μας.
Σε εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν σχέσεις αγάπης, στην άνοιξη που σκάει εδώ κι εκεί, στην ικανότητά μας να νιώθουμε χαρά, στο εσωτερικό μας κέντρο γαλήνης και ισορροπίας, στη σχέση μας με την Πηγή των πάντων.

Είμαστε πολύ περισσότερα από ένα υλικό σώμα κι αυτό δεν το αλλάζει τίποτα.

Το εγώ θα προσπαθεί να μάς πείσει πως έχουμε ένα σωρό λόγους για να είμαστε απαισιόδοξοι, απογοητευμένοι, προδομένοι, οργισμένοι και ανήσυχοι.

Όμως έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να νιώθουμε ευλογημένοι, αν θυμηθούμε όλα αυτά που αληθινά έχουν αξία στη ζωή μας.

Ας μην αφήσουμε την οθόνη του νου μας να γεμίσει με το σκοτάδι, που με κάθε τρόπο μάς πολιορκεί επειδή - όπως έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης -Το Φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί.

Ας Αντισταθούμε.

Κάθε φορά που αρνιέται η σκέψη μας να στραφεί προς το σκοτάδι, έχουμε κάνει ένα δώρο στον εαυτό μας και ταυτόχρονα σε όλη την ανθρωπότητα ενισχύοντας το «σήμα του φωτός».

Ό,τι κι αν συμβεί λοιπόν στην τσέπη, στη σύνταξή μας, στο πορτοφόλι ή στην καθημερινότητα αυτού του κόσμου ας αντισταθούμε στο να προσφέρουμε και το νου μας στη χειραγώγηση του φόβου.

Κάθε φορά που θα έρχεται με τις προκλήσεις του να δοκιμάσει τις αντιστάσεις και τις αντοχές μας
ας θυμηθούμε ΠΟΙΟΙ αληθινά Είμαστε κι ας συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε δει κι άλλες φορές τα δέντρα να χάνουν τα φύλλα τους και ύστερα να φουντώνουν και πάλι.
Ο σοφός, αυτός που ξέρει, ατενίζει γαλήνια την εναλλαγή των εποχών γνωρίζοντας πως «κι αυτό θα περάσει».


Ή όπως έγραψε ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος:

«Να μαλώσεις τον άνεμο.
Να μαλώσεις τη νύχτα.
Εγώ, να τους πεις,
δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό,
να τους παραδοθώ»


2 ανεμομαζώματα:

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Υπέροχο το κείμενο. σπάνια όμως ο σημερινός άνρθωπος αφήνει τις...«έτοιμες λάμπες» για να κοιτάξει τα πράγματα με το δικό του «φως». Μια σέρβικη παροιμία λέει:
«Να είσαι ταπεινός, γιατί εισαι φτιαγμενος από το χώμα της γης. Να είσαι ευγενής, γιατί είσαι φτιαγμένος από την ύλη των άστρων.»
Φιλιά!!!

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Τέλειο και το κείμενό σου να συμπληρώσει και να κλείσει.... Είναι αλήθεια πως το σώμα μας είναι φθαρτό, σαν το ρούχο που πρέπει να αλλάξουμε σαν ξεθωριάσει. Αλλά η ψυχή μας είναι καμωμένη από τα άστρα που αλλάζουν συνεχώς αλλά παραμένουν στο πέρασμα του χρόνου....:)

Πάντως είναι περίεργο πως και πολλά κείμενα, όπως αυτό που ανέρτησα και το επόμενο, και πολλά κείμενα που συναντώ τελευταία μιλάνε για τον φόβο. Είναι δύσκολες εποχές που βιώνουμε τώρα αλλά ναι πρέπει να τον ξεπεράσουμε επιτέλους για να δούμε επιτέλους τα πράγματα με το δικό μας φως αντί να κοιτάξουμε τρομαγμένοι για τις έτοιμες φτιαχτές, πλασματικές λάμπες που φωτίζουν μόνο συγκεκριμένα πράγματα.....

Blog Widget by LinkWithin

"Magical Template" designed by Blogger Buster