Web Informer Button

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Έτσι (θέλουν) να μας ελέγχουν σε λίγο καιρό............

Βλέποντας ξανά χθες το Zeitgeist στο Ράδιο Αρβύλα που το πρόβαλε αργά, μου πέρασε για πολλοστή από το νου η απορία ότι παρόλο που πια ζούμε στην παρακμή του χρήματος και τελοσπάντων αρχίζουμε κ καταλαβαίνουμε ότι πίσω από το χρήμα και τη κοινωνία που χτίστηκε πάνω στο χρήμα κρύβεται μια τεράστια.......φούσκα (το χρήμα δημιουργήθηκε από το πουθενά για να χρηιμοποιηθεί απλά ως μέσο του οποίου το αντίκρισμα είναι υπερπλάσιο της αληθινής του αξίας, πολλαπλασιάστηκε στη συνέχεια με απλή καταγραφή νουμέρων σε σύστημα και μας κάνει όσους το χρησιμοποιούμε υπόχρεους σε κάποιους άλλους), γιατί τότε συνεχίζουμε το υπάρχον μοντέλο;
Κι εφόσον βλέπουν πολλοί τη συγκεκριμένη εκπομπή και σίγουρα αυτό το ντοκιμαντέρ έχει ανοίξει τα μάτια σε άλλους τόσους, γιατί συνεχίζει το χρήμα να έχει ακόμα αυτή τη φαινομενική δύναμη όπως και όλο το κοινωνικό σύστημα που βασίζεται σε αυτό; Και δεν κάνουμε κάτι να αλλάξουμε τα πράγματα ξεκινώντας από τη ζωή μας αφού το είδαμε ξεκάθαρα σ' αυτό το ντοκιμαντέρ πόσο απατηλό και ανύπαρκτο είναι στην πραγματικότητα, ειδικά η δύναμη την οποία του προσδίδουμε;
Η απάντηση που μου ήρθε είναι: "Γιατί το χρηματικό κοινωνικό σύστημα (των τραπεζών και των γραφειοκρατικών - διφθαρμένων - κυβερνήσεων) έχει με το μέρος του το νόμο! Ένα νόμο που φτιάξανε στα μέτρα τους! Ένα νόμο που συνεχίζει να υποστηρίζει την υποδούλωση που φέρει η δημιουργία του χρήματος από το πουθενά και την οικονομική κατάρευση και κρίση που βιώνουμε τώρα (η οποία δεν αποκλείεται στο μεγαλύτερο μέρος της να είναι επίσης φτιαχτή). Γιατί ακόμα οι άνθρωποι υποστηρίζουμε την....ύπαρξή του. Την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο και βλέπουμε ως "ρεαλιστική πραγματιστική πραγματικότητα". Γιατί μας κυβερνά κι ο φόβος. (Περισσότερα για αυτό δείτε κι εδώ που το θεωρώ ακόμα καλύτερο ντοκυμαντέρ κι από το Zeitgeist - το Kymatika)

Πέρα από αυτά, χάρηκα πολύ όταν βρέθηκε έστω ένας απλός άθρωπος που κινδύνεψε το σπίτι του κι έσυρε στα δικαστήρια τις τράπεζες με τη λογική ότι αυτό που κάνουν είναι στην ουσία......παράνομο. Αφού δημιουργούν κάτι από το πουθενά που δεν τους ανήκει αντί να έχουν κάτι δικό τους το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Πόσοι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν να το κάνουν αυτό; Ανάγκασε τον πρόεδο της τράπεζας να το ομολογήσει δημοσίως και κέρδισε τη δίκη, στην ουσία δεν έχασε το βίος του που πήγαν με τέτοιο τρόπο (που σου φαίνεται παράλογο αν το βάλεις κάτω να σκεφτείς) να καταπατήσουν. Πολλούς  από μας μας αποθαρρύνουν τα πολύπλοκα νούμερα, γραφήματα και θεωρίες γύρω από τα οικονομικά και λέμε ότι δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε ακριβώς πως λειτουργούν. Κι όμως, ακόμα κι εγώ που σπούδασα πολύ κοντά στα οικονομικά, μπορώ να πω ότι στην ουσία είναι απλά.....θεωρίες και ειδικότερα κοινωνικές θεωρίες. Θα 'λεγα ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον τομέα της κοινωνιολογίας, όπως βλέπει η κοινωνία τα πράγματα, έτσι επηρεάζει και την οικονομία της.

Αυτό που δυστυχώς με έκανε να εκνευριστώ ακαριαία από το Zeitgeist - και η αλήθεια είναι πως η παλάμη μου είχε την έντονη ανάγκη να απλωθεί αν και δεν θα άλλαζε τίποτα αυτό - είναι ότι εμφανίστηκαν άνθρωποι που ζητούσαν να βάλουν πρόθυμα στους εαυτούς τους και στις οικογένειές τους το μικροτσίπ!!! Για να έχουν περισσότερη ασφάλεια κι ας τους ελέγχουν περισσότερο κι ας γίνουν έτσι ακόμα πιο υποδουλωμένοι. Για να προστατευτούν, λένε, επιτέλους μετά το χτύπημα της 11/9. Το είπα και το ξαναλέω: Ο Φόβος είναι κι αυτός Τρομοκρατία.
Θυμήθηκα και κάτι πρόσφατες συζητήσεις από νέα παιδιά (δυστυχώς) για τις περισσότερες κάμερες στους δρόμους, την ταυτοποίηση των καρτοκινητών κ.α. και τρελάθηκα που τα υποστηρίζανε! Κι αναρωτιόμουν ακόμα περισσότερο που οδεύουμε. Είναι ήδη δύσκολα τα πράγματα, ήταν που ήταν το κλήμα στραβό, πάμε να το σαπίσουμε εντελώς;
Δεν βλέπουν τι γίνεται? Η αφάλεια είναι φαινομενική! Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος στην πραγματικότητα! Προπαντώς για τη ζωή! Ο θάνατος είναι εύκολος, το να ζούμε τη ζωή όπως πραγματικά τη θέλουμε, θέλουν να μας το παρουσιάσουν όλο και πιο δύσκολο. Αναφέρθηκε και στο Zeitgeist: "Όταν θυμάσαι το θάνατο και είσαι έτοιμος για αυτό, τότε πραγματικά εκτιμείς τη ζωή".
Κι όμως, τον μεγαλύτερο κίνδυνο που κρύβει η παραχώρηση του ελέγχου μας, ειδικά του ελέγχου της ζωής μας, σε άλλους δεν το βλέπουν???? Εσύ ο ίδιος και μόνο εσύ είσαι πραγματικά υπεύθυνος για τη ζωή σου.


Παρακάτω μια πολύ καλή ιστορία για το πως θα είναι η ζωή μας αν συνεχιστούν όλα αυτά (και είθε να αλλάξει αυτό πριν είναι πολύ αργά γιατί πραγματικά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο).
Παραγγελία πίτσας το έτος 2016


Τηλεφωνήτρια : "Pizza Hut, καλησπέρα σας."

Πελάτης : "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."

Τηλεφωνήτρια : "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"

Πελάτης : "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610."

Τηλεφωνήτρια : "Ευχαριστώ, κύριε Sheehan. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566. Από ποιον αριθμό καλείτε ;"

Πελάτης : "Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;"

Τηλεφωνήτρια : "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε."

Πελάτης : (Στεναγμός) "Α μάλιστα ! Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με κρέας ..."

Τηλεφωνήτρια : "Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε."

Πελάτης : "Α μπα;"

Τηλεφωνήτρια : "Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό. Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή."

Πελάτης : "Αϊ ! Τι μου προτείνετε λοιπόν; "

Τηλεφωνήτρια : "Μπορείτε ν α δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ."

Πελάτης : "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα; "

Τηλεφωνήτρια : "Συμβουλευτήκατε τις 'Νόστιμες συνταγές με σόγια' στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε. Εξ ου και η πρόταση μου."

Πελάτης : "Καλά, εντάξει. Δώστε μου δυο, οικογενειακό μέγεθος. Τι οφείλω;"

Τηλεφωνήτρια : "Πραγματική ευκαιρία για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε. Οφείλετε 49,99 $."

Πελάτης : "Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας."

Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς.. Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το όριο ".

Πελάτης : "Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας."

Τηλεφωνήτρια : "Ούτε αυτό είναι δυνατόν, κύριε. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ακάλυπτος."

Πελάτης : "Να μη σας ενδιαφέρει. Εσείς στείλτε μου τις πίτσες. Θα έχω τα μετρητά. Πόσην ώρα θα πάρει; "

Τηλεφωνήτρια : "Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε. Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία. "

Πελάτης : "Πού στο διάολο ξέρετε ότι έχω μηχανή;"

Τηλεφωνήτρια : "Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε εμπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί. Αλλά η Χάρλεϊ έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συνεπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε.."

Πελάτης : "@#%/$@&?#!"

Τηλεφωνήτρια : "Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε. Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως."

Πελάτης : (Άφωνος)

Τηλεφωνήτρια : "Κάτι άλλο κύριε;"Πελάτης : "Όχι τίποτα. Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας."

Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς" ...

 

4 ανεμομαζώματα:

Ευρύνοος είπε...

Όπως τα λές είναι και ετοιμάζομαι να γράψω ένα θέμα για να γκρεμίσουμε το έκτρωμα που λέγεται τραπεζικό σύστημα άσχετα αν συμφωνήσει κανείς μαζί μου..
ο φόβος είναι λάθος οδηγός..

καλησπέρα :)

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Χούντα σε δόσεις….: ‘’δημοκρατία’’….!

* ….. Κι απ’ τη μαύρη….. στη γαλάζια…..
και, μετά, στην πράσινη….,…..
κάθε ‘’χρώμα’’….. και μια Χούντα…..
και ξεθώριασες με δόσεις….,
όι Ελλάδα άχρωμη….!.....

* ….. Σούπερ οι επώνυμοι….,
---- καθεστώς στην ‘’Ιστορία’’….. ----
νούμερα τ’ ανώνυμα….,
ζουν πεθαίνοντας, αλί τους….,
μες σε φέρετρο η αρχή τους…..
κι άγονα τα γόνιμα….!.....

* ….. Γιούρια…., λαουτζίκια
και μαζόχια στα καζίκια….,
τις ψήφους κάντε σκάγια….,
τα ‘βγαλαν ‘’στη φόρα’’
όσια και άγια…..
κι όλα κατηφόρα….!.....

* ….. Πίσω απ’ το Πανκράτος
είν’ ένα Παρακράτος….,
κρυφό…., ‘’πνευματικό’’….,
κάστες σκοτοδραγάτες….,
Καίσαρες δίχως βάθρο….,
που ‘ν’ αγκαζέ με Πάπες….,
κι έχουν Σατάν Θεό….!.....

* ….. Καίσαρες και Δεσποτάδες
σιαμαίοι βαμπιράδες…..
κι η ψευτιά Βαγγέλιο τους….!
Όχλοι κι οι λαοί…., σκυμμένοι….,
δούλοι τους και προδομένοι
μέσα στο μπουντρούμι τους….,
που δε μάθανε, ποτέ τους,
πως δεν παίρνουν αγκαζέ τους
τα Πουλιά τους μπρούμυτους….!.....

* ….. Σε αφαίρεση η ζωή σου κλαίει….,
σε πρόσθεση ο θάνατός σου γελά….,
η λύπη σου ανθισμένη….. και ξέξανθή σου η χαρά….,…..
κι η Ζωή ταξιδεύει….. σαν καράβι στη Γη….. κι έξω μένεις εσύ….,
γιατί ήσουν….. αυτοί….. και δεν ήσουν….. εσύ….!.....

* ….. Προκάτ ‘’τρελό’’ σενάριο
και σκηνικά ‘’στημένα’’
σας όρισαν τα Ερπετά….,
που ζουν στα παρασκήνια….,…..
κι εσείς…., ‘’χωρίς να θέλετε’’….,
παίζετε τη ζωή ‘’σας’’….,
ζωή απ’ τα καλούπια –τους
κι απ’ την υποταγή σας….!.....

* ….. Κι αν κάτθρωποι απολέμητους μας θεν….,
δεν κάνουμε χατίρι….,
άνθρωποι μεις…., για την τιμή
‘’βαράμε χαρακίρι’’….!.....

* ….. Γιατί ‘μαστε άνθρωποι, εμείς, ηλιότροποι….,
της Μέρας του Θεού, μεις, οι πειθήνιοι….,…..
κι αν πεις….: «Πού οι ψυχές οι νύχτιες…!;»….,
να, η Σελήνη….,
εκεί είν’ οι κατθρώποι…., σεληνότροποι….!.....

* ….. Τον γκρεμοτσάκισαν κρυφά….,
σ’ αετού φωλιά φτασμένο….,
πριν ξεψυχήσει…., κραύγαξε….:
«Χαλάλι…., που πεθαίνω….!»….!.....

* ….. Είναι η αυταπάρνηση
πρόσταγμα, ‘’μόνον’’, της Ζωής….,
που σβήνει, πια, με γόο….,…..
φτύνεις το καλοπέρασμα…..
κι ο ‘’Γολγοθάς’’ σου πέρασμα
στου Ήλιου το μητρώο….!.....

….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Καλώς τον Ευρύνοο!!! Και περιμένω να δω τι θα πεις για τα εκτρώματα των τραπεζών. Καιρός είναι να ανοιχτούν περισσότερο τα μάτια και τα αυτιά! Πιστεύω πραγματικά ότι το σύστημα των τραπεζών δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί πολύ.....

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Φίλε Αλέξανδρε...μου άρεσε το ποίημά σου, με άγγιξε, λέει κι όλα αυτά που προσπαθώ να πω κι ας μιλάς με την πρώτη ακτίνα αυτή της θελήσεως!
κι η Ζωή ταξιδεύει….. σαν καράβι στη Γη….. κι έξω μένεις εσύ….,
γιατί ήσουν….. αυτοί….. και δεν ήσουν….. Εσύ…

Όλη η ένταση, όλα μέσα σε λίγες λέξεις.
Καλωσόρισες :)

Blog Widget by LinkWithin

"Magical Template" designed by Blogger Buster