Web Informer Button

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πανσέληνος, έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο!


Ένα σπάνιο φαινόμενο συμβαίνει απόψε στον ουρανό κι επειδή μάλλον έχω σύνδεση με τη σελήνη, δεν γινόταν να μην το αναφέρω κι εδώ.
Απόψε, Τρίτη (21/12), θα σημειωθεί ολική έκλειψη σελήνης αλλά ταυτόχρονα θα έχει Πανσέληνο, ενώ διανύουμε και το χειμερινό ηλιοστάσιο!

Η έκλειψη δυστυχώς, δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, καθώς το φαινόμενο θα συμβεί στη δύση του φεγγαριού, ενώ θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες και θα αρχίσει στις 06:33, το πρωί της Τρίτης.

Η επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094!

Tο γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο, σημαίνει ότι το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό. Αυτό θα συμβεί, επειδή το χειμερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την εποχή που η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο σε σχέση με τον Ήλιο, με συνέπεια ο βόρειος πόλος να δείχνει στην μακρύτερη δυνατή κατεύθυνση σε σχέση με τον Ήλιο και ο τελευταίος να βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου. 
Είναι και η περίοδος της πιο μακριάς νύχτας για το βόρειο ημισφαίριο όπου λαμβάνει χώρα ο "θάνατος και η αναγέννηση" του Ηλίου που ολοκληρώνεται στις 25 Δεκεμβρίου.

Μια σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα όταν η Γη παρεμβάλλεται (ευθυγραμμίζεται απολύτως) ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ήλιο, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ηλιακές ακτίνες να πέσουν στο φεγγάρι. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο. 

Το φαινόμενο, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία. Υπολογίζεται ότι περίπου ενάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι του πλανήτη μας θα μπορέσουν να δουν την έκλειψη, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες. 

Έτσι, αυτοί που θα μπορέσουν να...παρατηρήσουν το φαινόμενο της έκλειψης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το φεγγάρι πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό.

Η προηγούμενη ολική σεληνιακή έκλειψη είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου του 2008. Το 2011, θα υπάρχουν δύο ολικές σεληνιακές εκλείψεις στη Γη, στις 15 Ιουνίου και στις 10 Δεκεμβρίου. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094. 

Μια Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει άμεσα τον ψυχισμό μας, το γενικότερο λαϊκό (συν)αίσθημα και ειδικότερα, το γυναικείο φύλο. Η επιρροή της, είναι ανάλογη της διάρκειάς της σε λεπτά, τα οποία, χρονικά αντιστοιχούν σε μήνες. 

Εκείνοι οι οποίοι επηρεάζονται είναι οι γεννημένοι του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) αλλά και οι γεννημένοι των πρώτων ημερών των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) κι όσοι έχουν πλανήτες στις τελευταίες και πρώτες μοίρες των προαναφερθέντων ζωδίων. Επίσης καλό είναι να θυμάστε, πως μια έκλειψη είναι προάγγελος κρίσιμων γεγονότων, όταν είναι αρνητικά φορτισμένη, ειδικά στην περίπτωση που ενεργοποιεί προυπάρχουσες δυσμενείς τάσεις σʼ έναν χάρτη, φέρνει δύσκολα γεγονότα σύμφωνα πάντα με τους πλανήτες που συμμετέχουν.

Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Η έκλειψη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον άξονα που σχετίζεται με τα χρηματοοικονομικά, πράγμα που σημαίνει πως θα επηρεαστεί η εθνική μας οικονομία, η εθνική μας τράπεζα, το υπουργείο των οικονομικών, οι συντάξεις, το χρηματιστήριο, οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα εθνικά δάνεια και οτιδήποτε σχετίζεται γενικότερα, με χρέη της χώρας μας. Το προηγηθέν Ταυ Τετράγωνο της έκλειψης με τους Δία/Ουρανό μέσα από τον 11ο οίκο της Ελλάδας, μόνο θετικά γεγονότα δεν προμηνύει, σε σχέση με το κοινοβούλιο και την αντιπολίτευση. Τα υπερβολικά ξεσπάσματα, όλες εκείνες τις ημέρες, κυρίως από την αντιπολίτευση αλλά κι από τις κυβερνήσεις φιλικών προς εμάς, κρατών, φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά το λαϊκό (συν)αίσθημα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ζητούν άμεσες λύσεις, που θα πρέπει να δώσει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του. Για ακόμη μια φορά, ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να αποδείξει ότι η πολιτική που ασκεί είναι προς όφελος των πολιτών κι ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική, η οποία γυρίζει τη χώρα σε κατοχικές εποχές, αλλά ούτε και σε μια εποχή «νεόπτωχων», όπως έχει αρχίσει ήδη, να χαρακτηρίζεται, η εποχή μας.

Το Τρίγωνο της Σελήνης και το Εξάγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο, δείχνει την ανάγκη όλων μας, να πιστέψουμε στα αλτρουιστικά και ιδεαλιστικά κίνητρα της κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται, όντως τα κίνητρα αυτά, να αντιπροσωπεύουν τα ανθρώπινα ιδεώδη και το γενικό καλό. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας, με τη διέλευσή του από τον Υδροχόο και τον 10ο οίκο της Ελλάδος, δεν εξασφαλίζει τα εχέγγυα για δραστικές λύσεις ή για ειλικρινείς προθέσεις, καθώς πολλά είναι αυτά που αποκρύπτονται, και τα οποία ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια, με την γνωστή σε όλους μας μορφή, των σκανδάλων. Το σίγουρο είναι πως σχηματίζοντας θετική όψη η έκλειψη με τον Ερμή της Ελλάδας, μέσα από τον 10ο οίκο, και μάλιστα ακριβείας, ο λαός, γι άλλη μια φορά θα εφησυχαστεί από τα λόγια του κυβερνώντος κόμματος. Πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις θα γίνουν τις ημέρες εκείνες, ενώ ενδέχεται να τεθούν επί τάπητος προβλήματα που σχετίζονται τόσο με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, όσο και με τη διεθνή διπλωματία.

Θέματα που σχετίζονται με τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, μέσα μεταφοράς, εμπορίου και δημοσίων έργων όχι μόνο θα είναι στο προσκήνιο, αλλά θα ακούσουμε από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους πόσο καλά ρυθμισμένα είναι, άσχετα αν έχουν κατατεθεί και τα τελευταία οικονομικά αποθέματα τους εθνικού μας ταμείου. Η πάροδος του χρόνου θα δείξει εν τέλει, πόσο είναι θετικό, ένα τρίγωνο κι εξάγωνο με τον Ποσειδώνα για τους πολίτες, και δεν πρόκειται απλώς για όμορφα λόγια, τα οποία κατάπιαμε αμάσητα, λόγω θετικών πλανητικών επιρροών. Η έκλειψη, σε όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, οι οποίοι βρίσκονται στον Αιγόκερω ο Βόρειος και στον Καρκίνο ο Νότιος, δείχνουν την προσπάθεια του Νότιου δεσμού να «ρουφήξει» την Σελήνη (τον ήδη καταπονημένο λαό δηλαδή), η οποία πρέπει να αντισταθμιστεί με συζητήσεις και πράξεις που θα αφορούν το γενικότερο καλό, γεγονός το οποίο σημαίνει, πως όλοι μας θα πρέπει να απαρνηθούμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και τα οικονομικά μας οφέλη, προς χάριν των πολλών.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να πραγματώσει τον Βόρειο δεσμό, ζητώντας τη στήριξη από φορείς του εξωτερικού, μέσα από δάνεια κι επιδοτήσεις, επιδεικνύοντας συνέπεια στους νόμους και τους κανόνες που θα επιβάλλουν. Δυστυχώς, ακόμη κι αν η κυβέρνηση θελήσει να τα αποφύγει, δεν θα τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να βιώσουμε όλοι τους κραδασμούς του Βορείου δεσμού στον Αιγόκερω και σε δύσκολες γωνίες με την έκλειψη.


Πηγές: 

0 ανεμομαζώματα:

Blog Widget by LinkWithin

"Magical Template" designed by Blogger Buster