Web Informer Button

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Μετά τις εκλογές ή μετά την πανσέληνο?



Πριν αναφέρω περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση τι σημαίνει ή συμβολίζει η τωρινή πανσέληνος του Ιουνίου, έχω να εκφράσω και κάποια ερωτήματα, καθώς και κάποια περίεργα περιστατικά στα οποία έγινα μάρτυρας πρόσφατα.

Είναι γνωστό πια πως με την Πανσέληνο γινόμαστε πιο ευεπηρέαστοι. Βιώνουμε πιο πολλές ψυχικές αναταράξεις και η επίδρασή της μπορεί να διαρκέσει από 2 μέρες πριν έως και 2 μέρες μετά.

Ας αρχίσουμε με τις εκλογές. Τα αποτελέσματα λίγο πολύ αναμενόμενα. Και τα "ίδια και τα ίδια".
Η δυσαρέσκεια προς τη ΝΔ εκφράζεται με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Ανέβηκαν και μικρά κόμματα.
Το πιο αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο ποσοστό αποχής. Κι όχι μόνο στη χώρα μας που πλησίασε το 50%! Αλλά και σε όλη τη Ευρώπη! Σε άλλες χώρες όπως στην Πολωνία ψήφισαν μόνο το 17%.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ψήφισαν σκεφτόμενοι κατά πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο! Για τα προβλήματα του τόπου τους. Για τα προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση στη χώρα τους. Για τη δυσαρέσκεια που έφεραν οι διακυβερνήσεις στη χώρα τους κλπ κλπ κλπ.

Η Σελήνη φέρνει τη γκρίνια, τα άγχη, τα παράπονα, τα αισθήματα στην επιφάνεια...

Επίσης, τελευταία έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους διάφορα ξαφνικά προβλήματα υγείας.
Μια φίλη πρόβλημα στη δεύτερη εγκυμοσύνη της ενώ έδειχνε καλά. Ένας άλλος το στομάχι του να μην τον αφήνει να ησυχάσει. Άλλος πήγε στο νοσοκομείο από κάκωση στο γόνατο. Και το χειρότερο, εκεί που έγραφα στο άλλο μπλογκ μου περί εγκεφαλικού επεισοδίου , παίρνω μήνυμα για φίλο ότι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο!! Κάτι που δεν μπορούσα καν να φανταστώ για τον συγκεκριμένο φίλο. Και μάλιστα το έπαθε στο δεξί ημισφαίριο πράγμα που τον καθιστά ακόμα πιο εγκλωβισμένο σε αυτή τη διάσταση, κάτι που δεν θα του άρεσε καθόλου.
Οι πρώτοι φίλοι δείχνουν να είναι καλύτερα. Όσο για τον τελευταίο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, απλά ελπίζω πως θα το περάσει! Και θα βγει δυνατότερος. Πιο πολύ σκέφτομαι τη μητέρα του και την κοπέλα του που είναι 5 χρόνια μαζί και ανησυχούν πολύ.
Και όσο αφορά την ηλικία, φαίνεται πως δεν έπαιξε ρόλο αφού όλοι όσοι ανέφερα ήταν και "μικροί και μεγάλοι".

Κι αυτό θα 'θελα να ρωτήσω, αν παρατήρησε κανείς σας κάτι παράξενο αυτές τις μέρες. Κάποιο πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε ξαφνικά; Ή κάτι άλλο; Οτιδήποτε θεωρείτε πως αξίζει να αναφερθεί.

Είμαι περίεργη τώρα να δω που θα οδηγήσουν τα πράγματα...

22 ανεμομαζώματα:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τα θέματα υγείας, δεν το έχω συνδέσει ποτέ με την πανσέληνο. Αυτό που σίγουρα έχω συνδέσει, είναι πως όταν έχει πανσέληνο, ρημάζω όλα τα πιατικά μου. Σοβαρά. Όλα τα πράγματα μου πέφτουν από τα χέρια.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Eίσαι η πρώτη που απάντησες Μπινέλ και έκανες να σκάσει και λίγο το χειλάκι! :)
Δεν θα φανταζόμουν κάτι τέτοιο!
Κι όλα τα πιατικά καλέ?
Μεγαλύτερη αστάθεια δηλαδή ή νιώθεις κάπως σαν τα χέρια να γλιστράνε περισσότερο?
Κι εγώ που είμαι ζημιάρα ενώ σε κάποια σημεία έχω ισορροπία, θα δω να το παρατηρήσω κι αυτό! Αν αυξάνεται δηλαδή ή όχι :))

Silversurfer είπε...

Δεν έχει να λέει τίποτα μια πανσέληνος από μόνη της για τα θέματα που αναφέρεις , γιατί για να εκδηλωθούν θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι αστρολογικά . Η έκλειψη Ιουλίου πάντως θα θερίσει πολύ κόσμο .

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

SilverSurfer ευχαριστώ που απάντησες! Και με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα καθώς είμαι αρχάρια ακόμα στην αστρολογία.
Απλά ήταν κάποιες συγχρονικότητες που με καθήλωσαν. Και πάντα προσπαθούσα να βγάλω τα μηνύματα μέσα από αυτές.
Κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί και πως συνέβη το εγκεφαλικό επεισόδιο στο φίλο εκείνη ακριβώς τη μέρα.
Αλλά έχεις δίκιο ότι για να εκδηλωθούν, συντρέχουν κι άλλοι λόγοι αστρολογικά. Για το συγκεκριμένο φίλο το ψάχνω και στο χάρτη του.
Για την έκλειψη Ιουλίου έχω ακούσει...έχουμε ακόμα να δούμε!
Σε ευχαριστώ και πάλι και θα χαρώ να μας ενημερώσεις σχετικά και στο μπλογκ σου

Laplace είπε...

καλησπερα
πολλοι ειχαν προβληματα μαλλον λογω της έκλειψης(!!??)..απο οσο ξερω,παρα πολλοι...

η μεγαλη αποχη πανευρωπαικα κατι μας δειχνει..η ΕΕ εχει αλλαξει..
δεν ειναι αυτο που εκπροσωπουσε παλια..ακομα κ παλιες κομμουνιστικες χωρες ειχαν 84%αποχη(νομιζω λιθουανια),τσεχια (74%) ...

αρα κατι δεν παει καλα με ΕΕ...

καλησπερες

Silversurfer είπε...

Αφού ψάχνεις το γιατί και αστρολογικά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την ηλιακή επιστροφή του φίλου σου τις κατευθύνσεις των πλανήτων του από ηλιακό τόξο , τον κυβερνήτη και τον επικυρίαρχο του 6ου οίκου της ηλιακής του επιστροφής , τον Άρη που συνδέεται ανατομικά με το κεφάλι , την σεληνιακή του επιστροφή , τον άξονα τον ασθενειών (Κρόνος / Ποσειδώνας ) , επίσης εάν η ώρα γέννησης είναι σωστή οπωσδήποτε τον ωροσκόπο και το μεσουράνημα . Καλή συνέχεια.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@Laplace: δείχνουν πως ψήφισαν εθνικά περισσότερο παρά "ευρωπαϊκά". Σαν να μην υπάρχει η ΕΕ ή να μην της δίνουν την ίδια σημασία. Συμφωνώ μαζί σου.
Κι από τις χώρες που είχαν μεγάλη αποχή, ήταν κι αυτές που μπήκανε πρόσφατα στην ΕΕ.
Καλησπέρα και σε σένα!

Μόλις τώρα έμαθα πως και μια άλλη κοπέλα, γειτόνισσά μου από το νησί μου, ίδια ηλικία με τη φίλη μου και το ίδιο έγκυος, έριξε κι αυτή το έμβρυο γιατί παρουσίαζε καρδιακή ανεπάρκεια. Της φίλης μου παρουσίαζε σύνδρομο Down. Κάπου 2 μηνών έγκυοι και οι δύο.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ Silversurfer: σε ευχαριστώ πολύ για τις κατευθυντήριες που μου δίνεις! Βασικά ακόμα ψάχνω τον χάρτη του...
Δηλ τον είχαμε κάνει πριν χρόνια και δεν υπάρχει πια. Είναι υδροχόος με ωροσκόπο αιγόκερω και θυμάμαι ότι έχει Κρόνο στον τοξότη και Ποσειδώνα στον σκορπιό, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι Άρη και τα άλλα. Και τώρα είναι στις 48 ώρες μετά την επέμβαση και περιμένουμε να δούμε...

Heliotypon είπε...

Υπήρχε ανέκαθεν η πίστη ότι η πανσέληνος προκαλεί διάφορα. Από κει είναι και ο όρος "σεληνιασμός" που ακόμη υπάρχει και σημαίνει κρίση επιληψίας. Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει τίποτε και δεν έχω καμμία ένδειξη ότι η πασέληνος σχετίζεται με ανωμαλίες στη ζωή μου. Λένε ότι το βαρυτικό πεδίο της σελήνης θα μπορούσε να δημιουργήσει φαινόμενα, αλλά ξεχνούν ότι η σελήνη είναι πάντα εκεί ολόκληρη και ότι κατά την πασνέληνο απλώς φωτίζεται ολόκληρη η πλευρά που εμείς βλέπουμε. Πάντως επιστημονικά δεν έχει παρατηρηθεί τίποτε κι εγώ πιστεύω περισσότερο στην επιστήμη και θεωρώ πιθανές συμπτώσεις φαινόμενα σαν αυτά που αναφέρεις.

Heliotypon είπε...

Επίσης: Το σύνδρομο Down είναι μιά καθαρά γενετική ασθένεια και δεν μπορεί να συνέβη με την πανσέληνο. Υπήρχε από την αρχή της σύλληψης.

Ανώνυμος είπε...

Αστάθεια θα το έλεγα. Αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι. Μόνο κρατήρες που δεν βγάζω στο μέτωπο...

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Αγαπητή Morgana
Μπορείς όποτε θέλεις να αναδημοσιεύσεις το κείμενο που ζήτησες.

Καλημέρα.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ Heliotypon: καλως ήρθες!
Η Πανσέληνος συμβαίνει επί ουσίας κατά την ευθυγράμμιση σελήνης-ηλίου-γης. Η σελήνη από μόνη της ελέγχει παλίρροιες, πλημμύρες, νερά και αν το σκεφτείς κι επιστημονικά, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 80% νερό.

Η σελήνη στη φάση της πανσέληνου που γίνεται το μέγιστο ορατή, δείχνει την όλη πλευρά της που φωτίζεται από τον ήλιο. Ενώ ταυστόχρονα φαίνεται σαν να κρύβεται από τον ήλιο πίσω από τη γη.

Ίσως να μην το πιστεύεις, αλλά η επίδρασή της αυξάνεται περισσότερο. Στις λίγες ώρες της πανσελήνου γίνεται περισσότερο αισθητή η δύναμη της επιρροής της πάνω στη Γη, στα φυτά, στα ζώα και στον άνθρωπο. Η αλλαγή κατεύθυνσης των σεληνιακών ωθήσεων από τη γέμιση στη χάση γίνεται τότε εντονότερα αισθητή από ότι στη νέα σελήνη.

Εντάξει έχει αναφερθεί πως η αστυνομία βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα όπως και οι φρουροί στα άσυλα και ψυχιατρεία κατά την πανσέληνο γιατί αυξάνονται τα αυτχήματα και η εγκληματικότητα, αλλά κι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Επειδή η διαμάχη πάνω στο θέμα της επιρροής της πανσελήνους είναι μεγάλη και έχει ήδη τραβήξει εις μάκρος, δεν θα το φέρω εδώ πέρα. Δεν με πειράζει εξάλλου, ο καθένας μπορεί να έχει πραγματικά την άποψή του κι αυτό που πιστεύει ή εμπιστεύεται περισσότερο. Όσον αφορά εμένα, είμαι της άποψης, όπωε και πάνω έτσι και κάτω, όπως στον μσκρόκοσμο, έτσι και στον μικρόκοσμο. Ας πούμε δηλ πως και το άτομο με τα ηλεκρόνια του είναι και μια μικρογραφία του ηλιακού μας συστήματος.

Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα: δεν είπα πως η πανσέληνος προκάλεσε αυτά τα γεγονότα που ανέφερα, απλά ότι τα έφερε στην επιφάνεια. Τα γεγονότα ήδη γίνονταν, αλλά φανερώθηκαν τότε κι ήταν πολλά μαζεμένα.
Και στην προσωπική μου ζωή είναι παράξενο να ακούω για κάποιο γεγονός την ώρα που γινόταν μια ένδειξη για το ίδιο γεγονός ή για κάποιο παρόμοιο. Και σίγουρα δεν είπα πως το σύνδρομο Down συνέβη λόγω της πανσελήνου και ξέρω ότι προκαλείται από την αρχή της σύλληψης. Το παράξενο για μένα ήταν και πως οι δυο κοπέλες ίδιας ηλικίας και ίδιας ηλικίας κυήσεως, διακόψανε την κύησή τους τις ίδιες μέρες, τώρα μόλις πολύ πρόσφατα.

Ευχαριστώ πάντως!

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ Μπινέλ: :)))))))) Από το ίδιο πάσχουμε ;)

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ ΑστροΣυμμορίτες: ευχαριστώ πολύ! Πάνω στην ώρα :)

mermyblue είπε...

Γειά σου Ευρυνόμη μου

Με την πανσέληνο σεληνιάζομαι σε διαφορετικά επίπεδα κάθε φορά. Υπάρχουν φορές που υπάρχει μια ακαθόριστη ένταση στο περιβάλλον μου, άλλες ερωτική και άλλες απλά ένταση μάχης.
Στην περασμένη πανσέληνο δεν έτυχε κάτι από αυτά. Θα έλεγα ότι ήταν από τις πιό ήπιες που έχω περάσει.

Το σίγουρο είναι ότι "συντονίζομαι" βιολογικά μαζί της σε σημείο που μου κάνει εντύπωση.
Όσο για τρίτους, ευτυχώς δεν άκουσα κάτι για θέματα υγείας

Γαλάτεια είπε...

Περαστικα του ευχομαι!

Heliotypon είπε...

συγνώμη για την δευτερολογία, αλλά νομίζω ότι αν σου πούνε (όχι σε σένα αλλά σε οποιονδήποτε) ότι κάτι συμβαίνει π.χ. κατά το πέταγμα περιστεριού πάνω από το σπίτι σου, τελικά θα παρατηρήσεις πιο έντονα όλα τα φαινόμενα που συμπίπτουν με την πτήση και θα βρεις πολλά που, τελικά, θα αποδοθούν στην πτήση του αθώου περιστεριού, χωρίς να είναι τίποτε άλλο από απλά συμβάντα που θα συνέβαιναν έτσι και αλλιώς, αλλά δεν θα τα είχες παρατηρήσει τόσο προσεκτικά ώστε να τα αποδώσεις εκεί. Αν εντέχνως διαδοθεί ότι στις 17 κάθε μηνός εμφανίζεται μιά ανεξήγητη φαγούρα στη μύτη όλου του κόσμου, τότε είναι πιθανό να υπάρξει πράγματι τέτοια φαγούρα στις μύτες χιλιάδων ανθρώπων. Υποβολή το λένε αυτό!

Το μυαλό μας μας παιζει πολλά παιχνίδια που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε.

Γαλάτεια είπε...

Καλησπερα κοπελα!
Περασε αν θελεις να παραλαβεις και να βαλεις στο blog σου το βραβειο φαντασιας που μου χαρισαν κι εγω με την σειρα μου χαριζω σε 5 ατομα.
Φιλια πολλα!xxxxxxxxxxxx

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ MermyBlue: είσαι τυχερή αν πέρασες ήπια αυτή την πανσέληνο :)
Κι όσο για το συντονισμό το βιολογικό μια χαρά σε βρίσκω :) Πολλές γυναίκες βιώνουν κάτι τέτοιο με την Πανσέληνο. Μερικές μου έχουν περιγράψει πως ο κύκλος της περιόδους τους συντονίζεται με αυτή σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο που τις παραξενεύει οι καθυστερήσεις που επιφέρει για να βρεθεί πιο κοντά στην πανσέληνο.
Αν έχεις χρόνο και θες μου λες και περισσότερα.
Να'σαι πάντα καλά καλή μου!
Κι ευχαριστώ για το βραβείο έστω και καθυστερημένα.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ Heliotypon: απλά αν μερικές φορές παρατηρήσεις κάτι (ακόμη προσωπικό για σένα) να επαναλαμβάνεται πολλές φορές σαν να θέλει να σου πει κάτι με όποιον τρόπο, μην το προσπεράσεις αδιάφορα.
Το έχω πληρώσει ακριβά η ίδια για να μη δώσω σημασία σε επαναλαμβανόμενα γεγονότα που θέλουν να πουν κάτι ή να δώσω προσοχή σε κάτι, ειδικά όταν συμβαίνουν στη ζωή μου.
Το σύμπαν είναι μια ενέργεια που κινείται συνεχώς και επηρεάζει εξίσου τα πάντα που βρίσκονται σε αυτό, από το πιο μικρό μυρμήγκι έως ολόκληρους γαλαξίες.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

@ Γαλάτειά μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο σου και στενοχωριέμαι που με πρόλαβες γιατί ήθελα να στο χαρίσω εγώ!!! ;)))))
Είδες τα μεγάλα πνεύματα???
Πάντως με έκανες να χαρώ πολύ!!!

Δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το μπλογκ αυτές τις μέρες γιατί μου συνέβησαν αλλαγές ή και άλλα πράγματα που έπρεπε να τελειώσουν.
Ευχαριστώ επίσης για τις ευχές σου για τον φίλο, δυστυχώς είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση στο νοσοκομείο. Ακόμα ελπίζω όμως.

Φιλιά πολλά πολλά!!!

Blog Widget by LinkWithin

"Magical Template" designed by Blogger Buster